User Generated Content neemt de wereld over en dit is wat jij moet weten

5 redenen om vandaag nog te starten met UGC!

De creator-economie is booming en zal naar verwachting alleen nog maar verder groeien in 2024. De tijd van gepolijste content, het perfecte plaatje en modellen lijkt nu echt voorbij te zijn. Onbekende mensen nemen het stokje over.

Wat moet jij weten als merk?
Consumenten willen échte content zien en authenticiteit is hierbij van essentieel belang. Door creators aan de slag te zetten voor jouw merk, zorg je dat jouw content hetzelfde aanvoelt als wat de doelgroep zelf zou posten en scrollen ze minder snel door. Maar er zijn meer voordelen:  5 redenen om vandaag nog te starten met UGC!

Creëer vertrouwen: Consumenten vertrouwen op de mening van anderen, maar wel als deze oprecht aanvoelt. Een influencer die - tegenover een aanzienlijk bedrag - een product aanprijst, daar prikken we inmiddels wel doorheen. UGC creators zijn echte mensen die plezier beleven aan het maken van content. Ze hebben hun eigen authentieke stijl en dat voel je.

Bouw aan een community: UGC moedigt interactie aan tussen merken en hun doelgroepen. Wanneer jij iemand ziet waar je jezelf in herkent, ben je eerder geneigd om te interacteren met de content. Daarnaast hebben mensen eerder het gevoel dat ze deel kunnen uitmaken van een merk, wat een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid bevordert.

Kostenbesparend en efficiënt: In vergelijking met het produceren van branded content, is UGC een stuk voordeliger. Als merk ben je in staat te profiteren van de creativiteit van creators én kun je voor weinig investering ontzettend veel content (laten) creëren. Win, win.

Diversiteit en creativiteit: Door creators in te huren om content te maken, profiteer je van  unieke perspectieven, creatieve talenten en diverse achtergronden. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep zich sneller aangesproken voelt door de content.

Merkloyaliteit bouwen: UGC biedt de unieke mogelijkheid om een oprechte connectie aan te gaan met je klanten. Wanneer een individu zichzelf terugziet in de content van een merk stimuleert dit loyaliteit. Het is een krachtige methode voor het aangaan van een langdurige relatie met jouw klant en doelgroep

Case study

Ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zette onlangs, in samenwerking met social media bureau Somention en creator platform Influentials, UGC in voor de campagne van Hey het is Oke. Bij de campagne “Ook ik heb wel eens last van een Winterdip” komen jonge creators aan het woord over hoe zij omgaan met hun winterdip en sombere gevoelens tijdens de donkere dagen. Zo wordt UGC ingezet om te laten zien dat je niet alleen bent en helpt het om op laagdrempelige manier het gesprek te openen. Creators nemen op geheel eigen wijze het taboe weg en maken het onderwerp bespreekbaar bij de doelgroep. Bekijk hieronder hoe de creators omgaan met hun winterdip.

Meer weten over UGC?

Charlotte Koeleman, partner bij Somention en Influentials, vertelt in het programma Stand van Nederland over de ontwikkeling van het UGC-landschap. Je bekijkt de hele aflevering hier.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →