Is de klant altijd koning?

Iedereen heeft een mening. Zeker in de communicatiebranche. Zowel aan bureauzijde als aan klantzijde. Aangezien communicatieadviesbureaus juist worden ingeschakeld om advies te geven, kan dit soms tot wrijving leiden. Hoe ga je daarmee om?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Eigenzinnigheid is niemand vreemd, dus je kunt er eigenlijk op wachten dat er een meningsverschil ontstaat over de te volgen communicatiekoers. Van de bureauzijde bekeken lijkt het dan dat de klant halsstarrig is en geen advies wil aannemen van de persoon die daarvoor ingeschakeld is. Van de klantzijde bekeken lijkt het alsof de communicatieadviseur zijn werk niet goed doet.

Het vinden van een tussenweg is vooral moeilijk in zo'n situatie omdat beide partijen zich in elkaars standpunt moeten verplaatsen. En dat is nu net wat je niet kunt (of wilt) als je een van die partijen bent. Ga daarom eens terug naar het begin: wat was de vraag van de klant en wat was de belofte van het bureau? Als de vraag van de klant onduidelijk of onmogelijk was, begin je al op een verkeerde manier. Dat geldt eveneens voor de belofte van het bureau. Duidelijkheid en eerlijkheid zijn in dit geval de reddende engelen. Geef toe dat er enige onduidelijkheid was en los de storing op.

Mocht er een dergelijke patstelling voorkomen, dan verliezen beide partijen daar tijd en energie aan. Pak dus beide je verlies en zorg dat het project alsnog naar wens wordt afgerond. Natuurlijk is het niet altijd zo simpel als ik het nu schets, maar het is toch altijd terug te brengen tot een vraag van de klant en een belofte van het bureau. Neem dat dus als uitgangspunt voor de nieuwe start.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie