6 miljoen huishoudens ontvangen een gratis kerstkaart van PostNL

TBWA\Neboko ontwikkelde de campagne

PostNL bezorgt gratis kerstkaarten en vraagt iedereen om deze kaart te sturen naar iemand die tijdens de decembermaand wat extra aandacht verdient. Ruim 6 miljoen huishoudens ontvangen zaterdag 10 december zo’n gratis kerstkaart. Zij kunnen de kaart sturen naar een vriend, kennis of een eenzame oudere. PostNL werkt namelijk samen met het Nationaal Ouderenfonds en wil op die manier iets doen aan eenzaamheid in Nederland.

Bij deze actie hoort ook een filmpje, waarin PostNL uitlegt waar de actie om draait. In de video zie je een vrouw die geen kerstkaarten meer krijgt om boven de schouw te hangen. Daarom print ze haar Whatsappjes uit. Dat vindt PostNL maar treurig: &;Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.&;

Whatsappje kan echt niet

DirectSearch hield een panelonderzoek voor PostNL, waaruit blijkt dat 81% van de Nederlanders vindt dat je met een kerstkaart laat blijken dat je aan iemand denkt. 60% vindt dat een standaard doorgestuurd WhatsApp-bericht met een kerstgroet ‘eigenlijk niet kan’. 68% van de ondervraagden is het eens met de uitspraak ‘Juist in deze digitale wereld, gaat er niks boven een persoonlijke kerstkaart’.

Credits
Bureau: TBWA\Neboko
Creatie: Bas Engels
​RTV producer: Amber Akkermans
Productiemaatschappij: Hazazah Film & Photography
Regisseur: Victor Vroegindeweij
Producer: Judith Roosenstein
DOP: Ton Peters
Editor: Annelien van Wijnbergen
Grading/Online: Captcha

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie