68% startups krijgt groei niet gefinancierd

Meeste startups kloppen niet aan bij de bank, maar zoeken kapitaal binnen het eigen netwerk.

Die informatie komt van , een Nederlandse fintech startup die honderd startups en scaleups heeft ondervraagd.

Hieruit blijkt dat ruim de helft van de startups nog met eigen geld gefinancierd is, terwijl 68% het komende meer kapitaal nodig heeft om te groeien. Om die groei te financieringen klopt 72% echter niet aan bij de bank, maar zoekt het binnen het netwerk. Zowel crowdfunding (28%) als fintech (21%) zijn sterk in opkomst, luidt een van de conclusies van het onderzoek.

Het grote aandeel van alternatieve financieringsvormen bij startupsis overigens niet verbazingwekkend. Van de startups die wel aankloppen bij de bank (28%), wordt namelijk 82% afgewezen vanwege &;een gebrek aan historie&;.

91% van de startups is drie maanden of langer op zoek naar kapitaal. Verder zijn startups niet te spreken over het betaalgedrag van klanten. 54% beoordeelt het betaalgedrag als redelijk tot slecht. 29% kiest mede hierom voor een verdienmodel waarbij klanten vooraf moeten betalen, om hun groei te financieren. Van de overige 71% geeft 27% aan te kampen met cashflow problemen.

InvoiceFinance is een Nederlandse fintech startup die bedrijven helpt aan flexibel werkkapitaal door hun facturen voor te financieren. Het bedrijf heeft onlangs 3,4 miljoen euro opgehaald bij investeringsfonds Peak Capital en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie