Adformatie werkt aan transitie

Adformatie stapt over op een tweewekelijkse verschijningsfrequentie. Deze verandering maakt deel uit van de transformatie tot wat hét crossmediale platform moet worden voor en over marketing, media, advertising en creatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Online, in print en middels evenementen en boekuitgaven.

Hieraan wordt achter de schermen gewerkt door redactie, uitgevers en de afdelingen sales & marketing, sinds Adformatie Groep in mei door Sijthoff Media Groep werd overgenomen van Kluwer. Gewerkt wordt ook aan een toekomstbestendig businessmodel voor de printtitel Adformatie en het online platform van alle titels. De redacties van Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Communicatie gaan nauwer samenwerken en hun content delen op een nieuwe online portal.

Nieuws vormde altijd het kloppende hart van de redactieformule van Adformatie en nog steeds is het de belangrijkste nieuwsbron voor en over alles wat er in reclame, marketing en media gebeurt. In de loop der jaren is de functie van het blad echter veranderd. Adformatie evolueerde van een ‘weekkrant’ – in de jaren ’70 en ’80 - via een ‘nieuwsblad’ – vanaf de jaren ’90 – naar een ‘weekblad’ met cover – anderhalf jaar geleden. Het idee achter de introductie van de cover was simpel: nieuws gaat steeds meer en sneller via Adformatie.nl en voor de achtergronden, duiding en diepgang is print geschikt.

De tweewekelijkse frequentie geeft de redactie de ruimte om de inhoud van zowel het blad als de site te verbeteren en te verrijken. Online zullen we meer en relevanter vaknieuws brengen, discussie entameren, bloggers aantrekken, creatief werk laten zien en bespreken. Het blad wordt de plek voor nieuwsanalyses, onderzoeksjournalistiek, cases en opinie. Samen met vertegenwoordigers uit de verschillende lezersgroepen – marketing, media, advertising en creatie – worden de redactionele koers, inhoud en toon van Adformatie aangescherpt, waarna het blad grondig gerestyled zal worden. Naar verwachting in het voorjaar van 2013 zal het ‘nieuwe’ Adformatie zich manifesteren, klaar voor de toekomst.

Gezamenlijke redactie
De redacties van Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Communicatie gaan nauwer samenwerken, onder leiding van Astrid Prummel, Elsbeth Eilander, Rocco Mooij en Susanne van Nierop. Zowel voor eind- en beeldredactie als voor de samenstelling en productie van de inhoud op de verschillende contentkanalen van de Adformatie Groep wordt gezamenlijk opgetrokken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie