Britse ‘naturally fast food’-keten Leon komt naar Schiphol

Eerste restaurant op Europese vasteland werkt met lokale producten.

De Britse ‘naturally fast food’ keten LEON opent in juni haar deuren voor bezoekers op Schiphol Plaza en wordt gerund door HMSHost.

De formule opent hiermee haar allereerste restaurant buiten Engeland. Op het menu staan meditterane gerechten als de Marokkaanse Meatball Hotbox, maar ook wat klassiekere fastfoodgerechten als de signature Fish Finger Wrap en de Super Food Salad.

De eerste Nederlandse vestiging zal, volgens Leon-beleid, ook met producten van lokale partijen te werken.

Leon opende in 2004 zijn eerste restaurant in Londen, en werd het kort daarop door de Observer beloond met de prijs voor het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk.

Sindsdien hebben de oprichters, vrienden John Vincent en Henry Dimbleby, nog 34 restaurants geopend in Engeland. 

Goede en betaalbare fast food
De missie van Leon is om het voor iedereen mogelijk te maken om goed te eten en goed te leven. De twee oprichters besloten dat zij dit het beste konden bereiken door zichzelf af te vragen “hoe zou fast food in de hemel eruit zien?”. De formule ‘Naturally Fast Food’ houdt in voedsel goed moet smaken, dat het go ed voor je is en dat het betaalbaar is.

Daarnaast hebben de oprichters fast food altijd als een internationale business beschouwd (net zoals McDonalds in 1971). Amsterdam is nu gekozen als eerste locatie voor het avontuur op het vaste land van Europa.

LEON Schiphol opent op een centraal punt op Schiphol Plaza: bij het treinstation en voor de paspoortcontrole.

HMSHost runt inmiddels zeven franchiselocaties voor Leon in Engeland: op King’s Cross station in Londen, Euston, Eurotunnel, Stansted, Heathrow (T2 en T3) en op East Midlands Airport. De keten telt nu 35 restaurants.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie