Bynder maakt merkblunders zichtbaar met online tool

De gratis tool laat zien of merken met hun website ‘on brand’ zijn.

OnBrand ‘16

Bynder lanceert de tool tijdens het brandingevenement OnBrand ’16 dat op 13 oktober plaatsvindt in de hoofdstedelijke Beurs van Berlage. Grader checkt of bijvoorbeeld Heineken overal dezelfde kleur groen gebruikt op de website of dat kranten online niet te veel verschillende lettertypes toepassen.

Bewustzijn

‘Natuurlijk zijn de scores die uit de test komen een indicatie, maar het kan merken net het zetje in de juiste richting geven’, zegt Chris Hall van Bynder. ‘Vaak zijn ze zich simpelweg niet bewust van een aantal kleine inconsistenties. Als je dagelijks met een website bezig bent, valt het op een gegeven moment niet meer op dat er ergens een ander lettertype staat, terwijl het bij nieuwe bezoekers gelijk in het oog zal springen.’ Volgens Hall creëert Grader bewustzijn en helpt de tool mooie merken nog beter ‘on brand’ te blijven.

100 punten

Bij de tool moet alleen de link van een website worden ingevoerd. Grader stelt dan een rapport op, waarbij wordt aangegeven hoe de desbetreffende website scoort op boodschap, consistentie, zichtbaarheid en toegankelijkheid. Per categorie kan een merk 100 punten verdienen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie