Creatie & Campagnes

Duitse student maakt ontroerende viral video voor Adidas

Redactie | 5 januari 2017, 15:54

Het sportmerk negeerde het filmpje, maar nu blijkt de video een online hit

De Duitse filmstudent Eugen Mehrer (Filmakademie Baden-Württemberg) maakte een commercial voor Adidas. Hij stuurde het filmpje naar de communicatieafdeling, maar volgens de 26-jarige student ‘reageerde niemand er op’.

Lovende reacties

Mehrer besloot de video zelf online te plaatsen en met succes. De video is bijna een half miljoen keer bekeken en krijgt lovende reacties van internationale media. Volgens de Huffington Post is de video ‘alles wat marketing zou moeten zijn’. ‘De video is zo fantastisch, het zou gewoon een officiële advertentie moeten zijn’, schrijft USA Today.

Adidas – Break Free

In de video zie je een ex-marathonloper in een verzorgingstehuis. Hij zit erg treurig bij, tot hij zijn oude hardloopschoenen vindt. Hij besluit weer te gaan rennen, maar daar zijn de verplegers het niet mee eens. Uiteindelijk helpen de medebewoners hem om zijn vrijheid te veroveren.

Johnnie Walker

De Filmakademie Baden-Württemberg maakt wel vaker gratis en ongevraagd commercials voor merken. Twee regisseurs in spe maakten tot deze Johnnie Walker commercial.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Adidas

Meer in channel Creatie & Campagnes
Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs