FrieslandCampina lanceert tv-commercial zonder bureau

FrieslandCampina heeft voor het eerst een corporate communicatie campagne gelanceerd. Zonder reclamebureau nota bene: videoproductiebureau 1Camera ontwikkelde hiervoor de televisiecommercial.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De manier waarop dat ging is vrij opvallend in de reclamewereld: eerst werd The Story of Milk ontwikkeld, een interne moodfilm. Omdat die film goed werd ontvangen, besloot het zuivelbedrijf ook een 45 seconden versie in een televisiecampagne naar externe stakeholders in te zetten.

FrieslandCampina wil met The Story of Milk medewerkers en externe stakeholders wereldwijd wijzen op melk als natuurproduct. Na een presentatie van de drie minuten durende versie aan medewerkers van FrieslandCampina wereldwijd in november, werd besloten een corporate campagne te ontwikkelen met deze film als basis. Hiermee is de eerste corporate campagne voor FrieslandCampina gecreërd, sinds het bedrijf in 2008 ontstond door de fusie van Friesland Foods en Campina.

Een verkorte versie van The Story of Milk heeft eerst enkele weken gedraaid als commercial in de Nederlandse bioscopen. Omdat de reacties zeer positief zijn, is ook de volledige drie minuten versie vanaf januari te zien in de bioscoop. De commercial wordt sinds kerstavond ook op de Nederlandse televisie uitgezonden.

De samenwerking tussen 1Camera als corporate cinema agency en opdrachtgever FrieslandCampina is bijzonder te noemen, omdat het hele proces - van interne film tot en met TVC - zonder tussenkomst van een reclamebureau heeft plaatsgevonden.

Opdrachtgever Jan Bles van FrieslandCampina: ‘Ik vind het zo gaaf dat we dit één op één kunnen doen. Zonder een reclamebureau ertussen maar direct met een bureau dat heel goed een briefing kan omzetten in een creatief idee en concreet script. Zo hebben we samen het verhaal van melk en van FrieslandCampina volledig vanuit de kracht van het medium film kunnen vertellen, zonder concessies. Die kracht was groot genoeg om ook een hele externe campagne te sturen.’

Hier de commercial:

Hier de oorspronkelijke ‘The Story of Milk’-video:

Hier ‘The story behind The Story of Milk’:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie