Premium

Hamelinck en De Boer vertrokken bij Y&R

Bij de vestiging in Amsterdam werkt weldra nog slechts een handvol mensen, sinds het besluit van Y&R New York om 'Amsterdam' samen te voegen met Y&R/These Days in Antwerpen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In dezelfde week dat Adformatie het bracht over de integratie van de Amsterdamse en de Antwerpse vestigingen in Y&R Benelux, besloten executive creative directors Peter Hamelinck en Thijs de Boer op te stappen.

Dit ondanks pogingen van ceo Erwin Jansen om hen voor het netwerk te behouden.

Hamelinck (foto, rechts): ‘We hadden best willen blijven bij Y&R Amsterdam als er tijd en geld geïnvesteerd had kunnen worden om new business te genereren, maar dat zat er niet in. Er wordt echt ingezet op Antwerpen nu. Begrijpelijk, gezien de investeringen die het afgelopen jaar en de jaren daarvoor al in Amsterdam zijn gedaan. Naar Antwerpen gaan zagen Thijs en ik niet echt zitten, daarom hebben we besloten een clean cut te maken.’

De Boer en Hamelinck vormden sinds samen met de eveneens - en de facto al eerder - vertrokken ceo Sjoerd van Loon de directie over Y&R Amsterdam.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie