Premium

Het goede voornemen van 'Creatief in Medialand'

MWG en ADCN organiseerden de themamiddag ‘Creatief in Medialand’ om media- en reclamebureaus dichter bij elkaar te brengen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Onder het genot van een glas champagne en een oliebol nam gespreksleider Edward Knol (MD Maxus & jurylid Cannes Lions) het publiek mee langs enkele cases van de afgelopen Cannes Lions Awards. Knol wilde daarmee laten zien dat een goede case zich onderscheidt door een combinatie van drie onderdelen: Brand DNA, Insight en KPI’s.

Na de cases ontstond er een gesprek tussen Knol, het publiek en een kennispanel bestaande uit Arthur Herpel (Strategy en Experience partner bij UM & jurylid Cannes Lions) en Darre van Dijk (Chief Creative Officier Ogilvy en Grand Prix-winnaar Cannes Lions) over effectiviteit. De vraag was of de jurering van de Cannes Lions teveel is gericht op creativiteit en te weinig op effectiviteit. En of casefilms niet te leidend zijn geworden tegenover de inzet om te innoveren.

‘Mediabureaus moeten verder kijken dan alleen paid media en zouden moeten inzien wat creativiteit werkelijk behelst.’, aldus Van Dijk. Een samenwerking tussen media- en reclamebureaus is ook complementair aan elkaar. Waar het reclamebureau de creatieve spil is, ligt expertise in middelen en data bij het mediabureau. Conclusie van de avond was dan ook dat wanneer media- en reclamebureaus beter gaan samenwerken, er effectievere cases kunnen worden vervaardigd.  Een adverteerder in de zaal kon dit bevestigen, door te vertellen dat zijn organisatie Vodafone, reclame- en mediabureaus voorziet van één en dezelfde briefing.

Eén van de winnende cases van Cannes Lions 2014: ANZ Bank - GAYTMS

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie