Lexus steelt show met zwevend skateboard, maar doet er op technologisch vlak verder niets mee

Hoe relevant is het 'hoverboard' waar automerk Lexus online zulke hoge ogen mee gooit?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Reeds miljoenen views online en een enorme hoeveelheid publiciteit. Dat heeft de demonstratiefilm van de hoverboard van Lexus opgeleverd.

In de film zien we de wereldberoemde skateboarder zijn kunsten vertonen op een skateboard zonder wielen. De plank blijft boven de grond zweven middels een technologie die mede door automerk Lexus is uitgedacht, gebaseerd op een magnetische ondergrond. (Op een normale ondergrond doet de hoverboard het niet.) Het skatepark dat te zien is in de film, is speciaal voor het project aangelegd in Barcelona. De film komt tot een climax wanneer McGouran met de hoverboard over een personenauto van Lexus springt met behulp van een &;ramp&;.

;s here

Lexus publiceerde de volledige online commercial (bureau: CHI & Partners) pas nadat teasers al zo&;n 11 miljoen views hadden opgeleverd.

Relevant?
Lexus heeft verder geen enkele intentie om het hoverboard te vermarkten, noch is het van plan om de gebruikte technologie (onder meer met supergeleiders die gekoeld worden door vloeibare stikstof en permanente magneten) verder te ontwikkelen of aan te wenden in de bouw van auto&;s.

Er is ook nog een making-of van ruim 5 minuten gemaakt:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie