Nettoverlies Hema: 189 miljoen euro

Het verlies liep op van 16 miljoen in 2013 naar 189 miljoen in 2014.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Hema ging afgelopen jaar onverminderd gebukt onder de economische malaise in Nederland. De omzet van het winkelconcern daalde met 1,3 procent tot 1,08 miljard euro. Het nettoverlies liep stevig op, van 16 miljoen naar 189 miljoen euro.

In het nettoresultaat is onder meer een bedrag van 120 miljoen euro aan eenmalige afwaarderingen verwerkt, aldus het concern. Het bedrijfsresultaat voor incidentele posten kwam uit op 103 miljoen euro, ruim 14 procent minder dan in 2013. Die daling is vooral het gevolg van de lagere opbrengsten.

Behalve de slechte economische omstandigheden was ook de verbouwing van de ruim vijfhonderd Nederlandse winkels van negatieve invloed op de resultaten. Ook drukte het warme najaarsweer de verkoop van winterkleding.

In het vierde kwartaal zag Hema de omzet op jaarbasis wel zeer licht stijgen (0,1 procent). Dat is een verbetering ten opzichte van de rest van het jaar, maar dat was deels te danken aan de opening van twintig nieuwe vestigingen in Frankrijk.

Ondanks het economisch herstel blijft het bedrijf terughoudend in zijn vooruitzichten voor dit jaar. &;Het bestedingsvermogen blijft onder druk staan als gevolg van de hoge werkloosheid en Hema verwacht dat consumenten voorzichtig en selectief blijven in hun uitgaven&;, aldus topman Tjeerd Jegen.

In verband met de lastige marktomstandigheden schrapte Hema afgelopen jaar enkele tientallen banen bij het hoofdkantoor, de bakkerijen en het distributiecentrum. Er wordt gewerkt aan een uitgebreider plan ook op de langere termijn de prestaties te verbeteren.

Topman Ronald van Zetten zwaaide medio april af en werd opgevolgd door Jegen.

Bron: ANP

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie