Sijthoff Media Groep koopt Adformatie Groep

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

verkoopt de titels , en aan de Sijthoff Media Groep. Dat is vanochtend bekend gemaakt. Naar verwachting zal de gehele transactie half april afgerond zijn.

Bedragen zijn niet bekend gemaakt. Maar neemt alle merken en activiteiten van de Adformatie Groep over. Hij benadrukt dat het gehele team van de overgenomen partij in tact blijft. Ook de huisvesting blijft op de huidige locatie in Amsterdam.
Het totale portfolio bevat titels als Adformatie, Tijdschrift voor Marketing, Communicatie, , Marcom en . Het gaat om tijdschriften, nieuwsbrieven, events, trainingen, websites en een aantal social media initiatieven.

Kluwer laat bij monde van de ceo Kluwer Nederland, Frank Vrancken Peeters weten dat de verkoop ‘een gevolg is van onze strategie waarbij we ons richten op professionals zoals juristen en accountants. De activiteiten van de Adformatie Groep zijn duidelijk anders en dus voor Kluwer een reden om een nieuwe sterke eigenaar te zoeken. Met Willem Sijthoff hebben we een betrouwbare koper met een uitstekende reputatie gevonden, die deze merken met zijn eigen aanpak verder kan ontwikkelen.’

Willem Sijthoff, algemeen directeur van de Sijthoff Media Groep, zegt: ‘Dit is een prachtige ontwikkeling voor ons mediabedrijf. De Adformatie Groep biedt onderdak aan sterke concepten met een eigen karakter en een goede positie en reputatie. Het zijn multimediakanalen en zorgvuldig opgebouwde communities die inspelen op de huidige mediatrends. Ik zie veel potentie om met deze merken ons mediabedrijf verder uit te bouwen. Zo snel als mogelijk gaan we met het team zitten om de strategie voor de toekomst nader uit te werken.’
De Sijthoff Media Groep bestaat nu nog uit (met Mark Termeer als directeur), met de uitgaven Kidsweek en 7Days. De Adformatie Groep en Young & Connected zullen twee zelfstandige bedrijven van de Stijthoff Media Groep vormen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie