Snelle Jelle zet wonderlijk personage in als ambassadeur voor de duursport

Voor een online video werkte Peijnenburg samen met Nieuwe Koffie. Het levert een curieuze, maar vrolijke korte 'docu' op.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

&;Zonder supporters geen duursport!&; Dat is het motto van &;Jelle&;, een wonderlijk personage dat in het leven geroepen is door ontbijtkoeksubmerk Snelle Jelle. Jelle leeft voor het supporterschap en dat doet hij uit de doeken vanuit het dijkhuisje waar hij met zijn vrouw huist. En vanuit de schuur, waar hij zijn net gearriveerde supporterspak aan past. Want, &;hij is benaderd door Snelle Jelle om als ambassadeur op te treden&;.

De vrolijke minidocu kwam tot stand in samenwerking met Nieuwe Koffie (o.a. Mark Jetten en Joost Esser). Het vaste bureau van Peijnenburg is N=5, maar doet alleen de offline dingen, zegt Joost Warbout, online marketeer bij Koninklijke Peijnenburg. De adverteerder geeft er de voorkeur aan, zo legt Warbout uit, om voor elk (sub)merk samen te werken met andere bureaus, als het gaat om online zaken. &;We experimenteren veel en door met verschillende bureaus samen te werken, kom je erachter wat werkt en wat niet. &;


Screendump van de site snellejellejelle.nl

De bedoeling achter het tot leven wekken van &;Jelle&;, is het leveren van bewijs. Iedereen kent inmiddels de Snelle Jelle campagne wel, waarbij een roeier uitkomt in China en een schaatser op de Noordpool. Wat veel mensen níet weten, is dat Snelle Jelle zich ook manifesteert op allerlei duursportevenementen. Warbout: &;Die aanwezigheid willen we hiermee claimen en bewijzen. Als ambassadeur van de duursport is Jelle op alle (duur)sportevenementen van Nederland te vinden. Zijn missie: Het uiterste uit de sporters halen!&;

Het character heeft een eigen website gekregen: (niet te verwarren met snellejelle.nl, want dat is de site van een taxicentrale uit Leeuwarden). Een was er al.

 

Credits
Opdrachtgever: Koninklijke Peijnenburg
Verantwoordelijk bij klant: Joost Warbout
Bureau: Nieuwe Koffie
Creatie & strategie: Mark Jetten, Joost Esser
Regisseur: Joost Esser
Productie: Deep Thought Productions
Postproductie: Deep Thought Productions
DOP: Rogier Jaarsma 
Editor: Rogier Jaarsma 
Geluid: Justin Nan
Producer: Olga van de Ven
Acteur: Daniel Cornelissen
Actrice: Olga van de Ven
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie