Marketing Technology

TenPages.com trekt de stekker eruit

Roderick Mirande, redactie | 7 februari 2014, 16:59

Er is onvoldoende perspectief om door te gaan, zegt oprichter en directeur Valentine van de Lande.

Het bijna vijf jaar geleden opgezette crowdfundingplatform voor boekenschrijvers TenPages is ter ziele. Wegens gebrek aan financiële middelen is TenPages gedwongen te stoppen. Dat laat oprichter en directeur Valentine van de Lande weten in een brief op de site van TenPages.

In de brief zegt ze dat er onvoldoende financieel perspectief is voor het continueren van de werkzaamheden.

Van de Lande: 'De afgelopen vierenhalf jaar hebben we ons best gedaan om een goed crowdfundingplatform voor boekenschrijvers neer te zetten. Er zijn op onze site 2.124 manuscripten geplaatst door schrijvers, er liggen 66 boeken in de winkels, en meer dan twintigduizend Nederlanders hebben via ons platform auteurs financieel gesteund. Tegelijkertijd ondervinden we dat het boekenvak in zwaar weer verkeert en dat ons concept voor beginnende auteurs niet rendabel te krijgen is.'

TenPages, dat ook wel de 'Sellaband van de boekenbranche ' werd genoemd, werd in 2010 uitgeroepen tot winnaar van de Accenture Innovation Awards. 

Van de Lande heeft nog wel geprobeerd om een nieuwe investeerder aan te trekken. Maar dat is niet gelukt. 'Na maandenlange intensieve onderhandelingen met een geïnteresseerd investeringsfonds, is dit fonds op het allerlaatste moment afgehaakt. Daarna zijn wij nog met andere investeerders in gesprek geweest, maar ook dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.'

De website TenPages is per direct offline gehaald, omdat Van de Lande wil voorkomen dat er nog activiteit op plaatsvindt. Wie de URL intikt, komt bij de genoemde verklaring terecht. 

Valentine van de Lande

Ook onafhankelijk journalistiek platform Tone stopt ermee. Dat maakte het vandaag bekend.

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (1)

Avatar

TenPages.com

(1 mei 2015, 14:42)

Graag willen we er op wijzen dat op 1 mei 2015 TenPages.com is geherlanceerd.

Adfo Books Bestsellers

Meer in channel Marketing Technology
Meer in channel Merk & Strategie
Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs