Transgendermodellen naakt in PETA-campagne tegen bont

Na campagnes met Eva Mendes en Pink kiest de dierenrechtenorganisatie deze modellen.

People for the Ethical Treatment of Animals, kortweg PETA, komt wereldwijd op voor dierenrechten. Zo gaat deze organisatie de barricades op tegen dierenmishandeling, dierproeven, het eten van vlees en dierenvacht die wordt gebruikt voor kleding.

Primeur
Tijdens de Amsterdam Pride deze week kiest PETA voor transgendermodellen Loiza Lamers (Holland’s Next Top Model) en Benjamin Melzer (Men’s Health Germany) als hoofdrolspelers in de campagne I’d Rather Go Naked Than Wear Fur. Daarom gaan de modellen ook uit de kleren voor deze campagne in de strijd tegen bont.

Dat doen ze met de slogan ‘Transform your wardrobe: don’t wear fur!’. De foto's zijn gemaakt door modefotograaf Ray Depatti. KLE | Agency is verantwoordelijk voor de campagne. Het is voor het eerst dat twee transgendermodellen samen in een PETA-campagne verschijnen. 

'Het dragen van de pels van een gemarteld dier dat werd geëlektrocuteerd, geslagen, verdronken of levend gevild is griezelig en wreed', zegt Lamers. 'Tegenwoordig zijn er zoveel bontvrije kledingopties beschikbaar dat het gemakkelijk is om in een 'killer look' te verschijnen zonder daarvoor dieren te doden.'

Melzer voegt daar het volgende aan toe: 'Bont heeft niets te zoeken in de kledingkast van wie dan ook, en we moedigen alle medelevende mensen aan om het te laten waar het hoort: op dieren.'

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie