VWS bereidt massamediacampagne voor om de verandering in de zorg uit te leggen

De centrale boodschap voor het brede publiek: de samenleving verandert, de zorg verandert mee. De campagne gaat op 29 september van start.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Via allerlei kanalen gaat het ministerie de burger wijzen op de veranderingen en de aanleiding voor de veranderingen. Elementen als kwaliteit, betaalbaarheid en solidariteit staan in de uitleg centraal. Deze informatie wordt verstrekt via advertenties in landelijke en regionale dagbladen. Vanaf begin oktober volgen radio en televisiespots.

App voor zorgverleners

In de loop van september wordt de website hoeverandertmijnzorg.nl gelanceerd. Doel: huidige cliënten verwijzen naar het juiste loket voor antwoorden op individuele vragen. De website wordt voor zorgverleners geschikt gemaakt voor smartphones. Zij krijgen via deze mobiele versie extra informatie.

CAK en CIZ

Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) richt een informatiepunt in voor cliënten en beantwoordt algemene vragen. Het verwijst bellers met individuele vragen door naar gemeenten, zorgverzekeraars en CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Het CAK verbindt niet door. Ten slotte komen er folders voor cliënten uit en een toolkit voor zorgaanbieders.

Bron: Zorgvisie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie