'Veronica Uitgeverij in de etalage'

Veronica Uitgeverij, dat Veronica Magazine en TotaalTV op de markt brengt, staat in de etalage. Dat melden zeer goed ingevoerde bronnen in Hilversum.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zij wijzen op het Telegraaf-concern als mogelijk geïnteresseerde koper, maar interesse zou ook bij andere partijen zijn gepolst. Dat meldt Adformatie vandaag.
Bij SBS, de huidige eigenaar van de uitgeverij, wordt het hardnekkige gerucht ontkend en ook algemeen directeur/hoofdredacteur Peter Contant van Veronica Uitgeverij zegt van niets te weten: ‘Ik ben er officieel niet van op de hoogte en kan op dit soort speculaties dus niet reageren. Wel heb ik de afgelopen jaren al verschillende eigenaren voorbij zien komen: eerst waren we van SBS, toen van investeerder KKR Pemira en nu ProSiebenSat1.’

Veronica Uitgeverij is met het weekblad Veronica Magazine (betaalde oplage van rond de miljoen exemplaren) al jaren een zeer winstgevend bedrijf. Oorspronkelijk was het het verenigingsblad van de omroep VOO, maar in 2003 bracht de Vereniging de uitgeverij onder bij SBS, als onderdeel van de samenwerking tussen SBS, Vereniging Veronica en Sky Radio. Inmiddels is SBS dus onderdeel van ProSiebenSat1. In 2006 vierde het tijdschrift zijn 30-jarig bestaan.

Insiders schatten de verkoopprijs van het bedrijf op rond de tweehonderd miljoen euro. Bij Het Telegraaf-concern zegt directeur Frank Volmer niet met een overname van Veronica Uitgeverij bezig te zijn: ‘Er is op dit moment geen sprake van en er wordt vooral veel gespeculeerd.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie