Minderheid CEO’s raadpleegt bij crisis PR-adviseur

CEO’s vinden reputatie belangrijker dan ooit. Toch stappen ze bij een crisis eerder naar hun advocaat, dan naar hun PR-adviseur. Dat is de uitkomst van een landelijk onderzoek onder Britse directievoorzitters dat het blad PR Week in samenwerking met Porter Novelli hield.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ondanks het belang dat CEO’s aan de reputatie van hun onderneming hechten, stapt slechts 21 procent naar hun PR-bureau als die reputatie in het gedrang komt. De meerderheid, 42 procent, geeft de voorkeur aan een advocaat. Elf procent van de ondervraag-den vond de reputatie van de CEO zelf, een belangrijke factor met betrekking tot de bedrijfsreputatie. De rol van Public Relations is de afgelopen vijf jaar belangrijker geworden volgens 64 procent van de CEO’s. De komende vijf jaar zal dit nog verder toenemen, zo meent 67 procent van de ondervraagden.
Virgin-topman Richard Branson werd gekozen als de CEO die het best in staat was zijn eigen reputatie hoog te houden. Bob Ayling, voormalig CEO van British Airways kwam als slechtste uit de bus. (07-09-2000)

(bron: PR Week UK)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie