Defensie gaat rekruteren via lesgevende militairen

Het ministerie van Defensie wil met eigen militairen voor de klas leerlingen op Regionale Opleidings Centra (ROC's) enthousiasmeren voor een militaire loopbaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De militairen zouden les kunnen geven in vakken als lichamelijke opvoeding en maatschappijleer. Met de rekrutering op de ROC's hoopt Defensie een toekomstig personeelstekort te lijf te gaan. Dat heeft generaal Hans Leijh, hoofddirecteur personeelsbeleid, woensdag jl. in het tv-programma Netwerk kenbaar gemaakt. De werving van nieuw personeel hapert, waardoor in de toekomst nieuwe missies in de knel komen.

Per jaar zijn 7200 rekruten nodig, maar vorig jaar werden 2000 toekomstige militairen te weinig aangetrokken. Als de uitstroom groter blijft dan de instroom, verwacht Defensie binnen drie jaar in de problemen te komen. Nu al geven militairen voorlichting op ROC's, maar dat moeten echte lessen worden. Volgens Leijh kan Defensie 15- tot 17-jarigen een werk- en leertraject aanbieden in de technische, medische of ICT-sector. In 2008 moet de samenwerking met de ROC’s beginnen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie