VrijMiBlog #13: de wekelijkse social media update

Social media bureau Blauw Gras praat je bij! Met deze week: Vaderdag inhakers, updates bij Facebook, Instagram, Pinterest en Emoji wachtwoorden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Lieve papa
Zijn de vaders goed verwend met Vaderdag? Wij hebben leuke inhakers voor je gespot!

Het was het begin van de zomer, de langste dag van het jaar én vaderdag. Dat weet als geen ander:

weet Vaderdag zoet te brengen:

vindt dat alle vaders een ontbijtje op bed verdienen:

Volgens zijn alle, maar dan ook alle vaders welkom:

En natuurlijk had Dove een mooie Vaderdag booschap voor ons:

Kleine facelift voor Instagram
In Sillicon Valley kennen ze geen komkommertijd (of vakantie) want de updates en upgrades vliegen ons dagelijks om de oren.

De eerste grote update is er voor het ‘Ontdek’-scherm binnen Instagram. Met deze toevoeging wordt het mogelijk om trends te volgen. Deze worden real time ververst, zodat ze altijd actueel zijn. Middels en hashtags blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt.

De tweede update is de lancering van de . Deze nieuwe stand alone app van Instagram maakt het makkelijker om foto’s te bewerken, collages te maken en spontane momenten vast te leggen.

En dan Facebook…
Wie de update van gelezen heeft, weet dat het blauwe smoelenboek je scrollgedrag in de gaten houdt. Maar wist je dat ze al bezig zijn met het ontwikkelen van waarbij je niet eens meer met je volledige hoofd in beeld hoeft te zijn? Een algoritme van Facebook krijgt dit voor elkaar door naar andere unieke karakteristieken te bekijken, zoals haar, kleding, lichaam en houding. 
En ook nieuws bij Facebook Messenger: in Amerika, Venezuela en Canada is het vanaf nu mogelijk om Facebook Messenger te gebruiken zonder een . Alle functies zijn beschikbaar, inclusief het uploaden van foto’s en video’s, voeren van groepschats, (video)bellen en stickers plakken.

Verified Pinner
Verified accounts kennen we natuurlijk het beste van Twitter, waar beroemdheden een blauw vinkje krijgen op hun account als bewijs van authenticiteit. Op Pinterest zullen merken en beroemde pinners beloond worden met een . Hiermee zullen de Pinners ook beter naar voren komen in de zoekresultaten en is het voor de gebruiker duidelijk dat het niet gaat om een nepaccount. 

Voer hier uw wachtwoord in…
En last but not least: het wordt binnenkort mogelijk om een Emoji wachtwoord in te stellen. Echt waar? Jawel en de  is hier (nog) wel toegestaan.

;s first Emoji passcode

Volgens ons gaat de zomer nu dan echt beginnen dus wij maken ons klaar voor het terras.  Tot volgende week! 

Deze bijdrage is geschreven door social media bureau . Wij geven merken een gezicht op social media. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie