VrijMiBlog #5: de wekelijkse social media update

Met deze week: Facebook lanceert telefoon-app, WhatsApp blijft maar groeien & update voor Facebooks nieuwsfeed.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Hello, is it me you’re calling for?
Facebook heeft een eigen telefoon-app gelanceerd: heet-ie. Met de app kun je bellen en berichten versturen. Word je gebeld, dan zoekt Hello binnen Facebook naar informatie over dat nummer en krijg je deze informatie op het scherm van je telefoon te zien. Hello is nu alleen nog voor Android beschikbaar.


Nieuws van Twitter
Twitter heeft iets nieuws in de strijd tegen dreigtwitteraars: een speciaal beveiligingsteam dat accounts die bedreigende of beledigende tweets versturen tijdelijk kan blokkeren. Op deze manier wil Twitter het bereik van dit soort tweets beperken.

Meer kort Twitter-nieuws: Twitter-gebruikers kunnen binnenkort ook Direct Messages van niet-volgers ontvangen. Deze optie kan op de Security en privacy settings-pagina van Twitter worden aangevinkt. Eerder moesten mensen je volgen om je een bericht te kunnen sturen. Dat is straks dus niet meer nodig.

Update voor Facebook nieuwsfeed
Het algoritme van Facebooks nieuwsfeed is . Updates van vrienden krijgen nog meer voorrang op berichten van merk- en bedrijfpagina’s. Hoeveel impact dit op de pagina van je bedrijf heeft, heeft met de doelgroep en postfrequentie te maken.  Zoals altijd is relevantie key: hoe relevanter je posts, des te groter het bereik. Post-relevantie wordt nu dus nog belangrijker. Een mooie uitdaging voor bedrijven, vinden wij!

WhatsApp tikt de 800 miljoen gebruikers aan
WhatsApp gaat als een malle: de app heeft nu maar liefst gebruikers wereldwijd. Sinds augustus komen er iedere vier maanden ongeveer honderd miljoen nieuwe gebruikers bij. Gaat WhatsApp in dit tempo door, dan haalt de app aan het einde van het jaar de magische grens van 1 miljard gebruikers!

Nieuwe app: Clear
Kijk, da’s nou handig: een app die al je posts op Facebook, Twitter en Instagram doorzoekt en er de eventueel ongepaste posts uit vist. is zo&;n app. Oprichter Ethan Czachor kwam op het idee nadat hij na 36 uur ontslag moest nemen vanwege aanstootgevende tweets die hij eerder had verstuurd. Wil je van de (Engelstalige) app gebruikmaken, dan word je nu eerst nog op een wachtlijst geplaatst.

Zo, je bent weer helemaal bij! Volgende week zet we onder andere de leukste Koningsdag inhakers voor je op een rijtje.

Fijn weekend!

Deze bijdrage is geschreven door social media bureau . Wij geven merken een gezicht op social media.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie