Akkoord Lira en knipseldiensten over vergoeding freelancers

Media Info Groep krijgt toestemming om gepubliceerde artikelen tegen een redelijke vergoeding te leveren aan de zakelijke klanten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Auteursrechtenorganisatie Lira is na overleg met Media Info Groep tot een akkoord gekomen over een auteursrechtelijke vergoeding voor de freelance journalisten wier werken door Media Info Groep worden ‘geknipt’. Met deze overeenkomst worden de rechten van de freelance schrijvers gewaarborgd.

Uitgeverijen van de bladen waaruit geknipt wordt, ontvangen al enkele jaren een vergoeding voor hergebruik van het auteursrechtelijk beschermd materiaal. Met deze overeenkomst krijgt Media Info Groep namens de freelance schrijvers toestemming om gepubliceerde artikelen tegen een redelijke vergoeding te leveren aan de zakelijke klanten.

Er wordt vanaf 2015 jaarlijks een licentievergoeding betaald aan Lira. Dat verdeelt die vergoeding onder freelance journalisten. Daarnaast ontvangen de schrijvers een tegemoetkoming voor gederfde gelden over het verleden.

Tijs van den Boomen, vicevoorzitter Lira: &;Freelancers zijn goed voor zo’n zeventig procent van de inhoud van bladen. We zijn tevreden dat Media Info Groep dit feit nu erkent én ervoor betaalt. Dit is een belangrijke stap in onze strijd voor de belangen van zelfstandige journalisten.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie