Arianna Huffington verlaat The Huffington Post

Na 11 jaar richt zij zich op een nieuwe start-up

Mede-oprichter en naamgever Arianna Huffington (66) zegt haar baan als hoofdredacteur van The Huffington Post op. Zij wil zich richten op Thrive Global, een nieuw bedrijf rondom gezondheid en welzijn.

&;Tijd om iets anders te doen&;

In juni 2015 verlengde ze haar contract bij The Huffington Post nog tot 2019. Ze vertelt dat dit contract het mogelijk maakte om voor de site te werken en tegelijkertijd haar nieuwe bedrijf te lanceren.

‘Ik dacht echt dat ik het allebei kon doen’, zegt de hoofdredacteur. ‘Maar nu we echt gestart zijn, besef ik me dat dit nieuwe bedrijf mijn volledige aandacht nodig heeft. Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om iets anders te gaan doen. Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is.’

Minder aanwezig

Huffington was het afgelopen jaar minder vaak aanwezig op de redactie. Ze schreef boeken en gaf lezingen over gezondheid, het onderwerp van haar nieuwe bedrijf.

De oprichter van The Huffington Post was al een tijdje geen eigenaar meer van het bedrijf. In 2011 kocht AOL de site voor $315 miljoen en benoemde Huffington tot directeur en hoofdredacteur van Huffington Post Media Group. Daaronder vielen ook andere titels van AOL, zoals TechCrunch, Engadget en MapQuest.

Problemen

Dat bleef niet lang zo. Huffington kreeg problemen met het management van de verschillende media en na een jaar was ze alleen nog hoofdredacteur van de Huffington Post. In 2015 werd AOL door Verizon Communications.

Tim Armstrong, CEO van AOL, schrijft in een persbericht dat ‘AOL en Verizon zich inzetten om de groei van The Huffington Post en het pionierswerk Van Arianna voort te zetten.’ 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie