BBC start seizoen 4 What’s Up Africa met Amsterdamse vlogger

Populaire satirische videoblog over Afrikaanse kwesties met Amsterdammer Ikenna Azuike trapt nieuw seizoen af.

Het satirische nieuwsprogramma van de Britse omroep startte deze week en is een co-productie van de BBC en RNW Media. Ikenna Azuike is de bedenker, schrijver en presentator van het programma. In de vorm van een videoblog wordt What’s Up Africa sinds 2015 uitgezonden tijdens het programma Focus on Africa. Azuike, woonachtig in Amsterdam, is geboren in Nigeria, maar opgegroeid in Groot-Brittannië. In New York was hij advocaat, maar door een carrièreswitch is hij nu vlogger. Tussendoor liep Azuike stage bij RNW Media in Hilversum.

;s up Africa - Oluwatrump in Malawi

‘Het gebrek aan nieuwsgierigheid naar Afrika in de westerse media inspireerde mij om What’s Up Africa te starten’, zegt Azuike. Volgens hem is de berichtgeving over Afrika te eenzijdig en vol met clichés. ‘Het gaat of over oorlog of over ‘Afrika is ‘booming&;. Er zit weinig tussenin. What’s Up Africa vult deze leegte. Satire is een geweldig middel om jongeren te bereiken, iets wat de traditionele nieuwsmedia niet altijd lukken. Met een kritische en humoristische kijk kun je een evenwichtiger beeld neerzetten van de actualiteit.’

Een aflevering trekt bijna 12 miljoen kijkers en het nieuwe seizoen heeft 10 afleveringen. What&;s Up Africa zal elke woensdag en vrijdag te zien zijn, waar op woensdag de focus op Malawi ligt, terwijl op vrijdag andere actuele thema’s worden besproken. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie