'Dagbladen Wegener en MGL opgeknipt’

De dagbladen van Wegener en MGL (Media Groep Limburg) worden opgeknipt en in stukjes verkocht. Er zijn gesprekken met De Telegraaf en De Persgroep Nederland.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt op basis van gesprekken met ingewijden. Moederconcern Mecom wil eerst de dagbladen in één keer van de hand doen. Het is onduidelijk in welk stadium van onderhandeling de gesprekken met De Telegraaf en De Persgroep zijn.

De Telegraaf zou als enige voldoende geld hebben om een grote overname te kunnen doen. De Persgroep zou een aantal regionale titels van Wegener aan het Algemeen Dagblad willen koppelen, zoals BN De Stem en de PZC. Ook vanuit België zou belangstelling zijn. Uitgever Concentra zou de Limburgse kranten en die in Oost-Brabant willen inlijven.

Door het ontmantelen van Mecom is de beoogde fusie van Wegener en de Media Groep Limburg van de baan. Mecom bevindt zich in de eindfase. Eerder werden de Duitse en Noorse delen van het mediaconcern van de hand gedaan. De verkoop van de (kleine) Poolse divisie is ver gevorderd. De verkoop van de Deense tak verloopt stroef.

Bron: Villamedia.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie