De slechtste anti-drugscampagne ooit scoort als de beste

Stoner Sloth gaat viral

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Hij gaat al even rond op internet, Stoner Sloth, en niet bepaald als voorbeeldcampagne. De spotjes van de Australische staat New South Wales worden hartelijk op de korrel genomen en bestempeld als slechtste anti-drugscampagne ooit. 

De spots zijn zo absurd dat Australische media aanvankelijk afvroegen of het een flauwe grap betrof. 

Zelfs het kenniscentrum The National Cannabis Prevention and Information Centre in Australië met de filmpjes. Het heeft de makers gevraagd zijn naam te verwijderen als bron voor de informatie over drugsgebruik.

In slaap tijdens examens

Centraal in de staat &;Stoner Sloth&;,ofwel de Stonede Luiaard, die illustreert hoe iemand zich gedraagt die high is. Zo valt de stonede luiaard in slaap tijdens examens (‘When you realise you should have hit the books and not the bong’), en haalt hij zout en salade aan tafel door elkaar tijdens het familiediner (‘Stoned at dinner and the struggle is all too real’).

De tagline van de filpmpjes is:  You’re worse on weed.

Veel views

‘De campagne is bedoeld om jongeren aan te spreken en ze deze spots te laten delen, want zij vormen een van de kwetsbaarste groepen voor cannabisgebruik’, aldus een woordvoerder van de Australische staat New South Wales. ‘We weten dat een jonger publiek eerder reageert op campagnes die wijzen op de korte-termijngevolgen van hun gedrag.’

Waarschijnlijk niet om de redenen die de makers voor ogen hadden, maar de filmpjes scoren enorm goed. Alleen de compilatie haalde tot nu toe al bijna twee miljoen views. Geen beroerd resultaat voor de slechtse anti-drugscampagne ooit.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie