Divimove neemt VideoDays over en maakt entree in wereld live events

Nieuwe eigenaar wil Europa's grootste YouTubers-bijeenkomst uitrollen naar andere landen.

Met ruim vijftienduizend bezoekers is VideoDays het grootste live-event voor sterren van de sociale media en hun fans in Europa. Multi-channel netwerk (MCN) Divimove, onderdeel van FremantleMedia en een dochter van RTL Group, is van plan om dit event verder uit te bouwen, ini eerste instantie in Duitsland en op termijn ook in andere Europese landen. 

De VideoDays in Keulen zijn op te vatten als de Duitse tegenhanger van Veed en VidCon, dat komend weekend plaatsvindt op het Westergasterrein in Amsterdam. Het jaarlijks terugkerende tweedaagse evenement vormt een trefpunt voor YouTubers en influencers die een achterban hebben weten op te bouwen via platforms zoals Instagram, Facebook en Snapchat, met een publiek dat in de miljoenen loopt.

Live-evenementen

Met de overname houdt Divimove zich niet alleen bezig met het promoten en ondersteunen van social influencers en produceren van online videocontent, maar begeeft het zich ook op het terrein van live-evenementen. Het eigen creatieve bureau voor online videocontent, Brandboost by Divimove, is voortaan verantwoordelijk voor alle marketing van de VideoDays.

'Als gevestigd merk met een fantastisch team heeft VideoDays enorm veel potentie en vormen zij daarom een interessante aanwinst voor de uitbreidingsstrategie van ons in de live-evenementenbranche. Wij willen het succesverhaal van de VideoDays voortzetten, waarbij we samenwerking zoeken met alle betrokken partners om dit event ook voor de vele komende jaren verder te blijven ontwikkelen, aldus Philipp Bernecker, mede-oprichter en chief marketing officer van Divimove.

De VideoDays ging in 2010 van start met Christoph Krachten, voormalig algemeen directeur van Mediakraft, met als doel de makers van online content en hun fans bij elkaar te brengen. In zijn nieuw gecreërde functie 'creative head' zal hij als ambassadeur dit evenement blijven promoten, waarbij zijn aandacht voortaan met name zal uitgaan naar de verdere inhoudelijke ontwikkeling.

Melina Sophie

Dit jaar vinden de VideoDays plaats in de Lanxess Arena in Keulen, op 24 en 25 augustus. De eerste ster die haar aanwezigheid heeft bevestigd en tevens als co-host zal optreden, is Melina Sophie die met 1,7 miljoen abonnees op YouTube een van de succesvolste makers van digitale content is.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie