Een miljoen kijkers voor Sterren Springen

De tweede serie van Sterren Springen is zaterdagavond van start gegaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zo&;n anderhalf jaar geleden (augustus 2012) zond SBS 6 Sterren Springen uit. Het programma werd toen gezien als mogelijke ijsbreker voor het zich moeizaam ontwikkelende marktaandeel. De eerste aflevering scoorde destijds 1,4 miljoen kijkers.

Zaterdag trapte SBS de tweede editie van het duikplankprogramma af en trok 1,04 miljoen kijkers. Dat was goed voor een marktaandeel van 16 procent, 67 procent boven het laatste weekgemiddelde van de tv-zender. In de programmaranking van zaterdag staat het op nummer 7. Het programma gaf Bananasplit (gepresenteerd door Frans Bauer) een duw. Dat zakte van 1,7 miljoen naar 938 duizend kijkers. Toch spreken verschillende nieuwsmedia van een bereik.

Tot een beweging in het marktaandeel van SBS leidde de start van Sterren Springen nog niet. In de week voor vorige week (week 13) haalden de zenders van SBS over de gehele dag een marktaandeel van 15,2 procent. In week 14 was dat 14,4 procent. (Avondtijdvak: 18,6 procent versus 17,5 procent).

De publieke omroepen behaalden in week 14 over de gehele dag gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 31,1 procent. Dat was een week eerder 31,4 procent. RTL groeide van 25,0 procent naar 25,4 procent.

De zendergroepen Be Viacom, Disney, Discovery Networks en Fox waren in week 14 goed voor een marktaandeel van 13,3 procent. In week 13 was dat nog 12,5 procent.

Bron: Stichting KijkOnderzoek

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie