Premium

Eugenie van Wiechen: ‘Groei voor FD op de advertentiemarkt’

Het Financieel Dagblad (FD) is ten opzichte van 2013 tot nu toe gegroeid in zowel abonnee-omzet als op de advertentiemarkt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat zegt algemeen directeur van FD Mediagroep, Eugenie van Wiechen deze week in een interview met Adformatie. Volgens Van Wiechen draait het mediabedrijf solide. In het algemeen kan FD Mediagroep goede cijfers voorleggen, zeker dit jaar.

Opvallend zijn de positieve cijfers op de advertentiemarkt, terwijl de meeste dagbladen kampen met dalingen. Van Wiechen: ‘We weten dat print klappen krijgt op de advertentiemarkt. Maar het goede nieuws voor ons is dat we tot nu toe zelfs iets gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar, zowel in abonnee-omzet als op de advertentiemarkt. Ik denk dat dit komt door onze scherpe positionering.’

Omdat het om cijfers tot en met september gaat, is Van Wiechen wel voorzichtig. ‘De belangrijkste maanden komen nog.’

Web first
Het FD lanceerde op 1 oktober een compleet vernieuwde responsive design website. De lezer krijgt daarbij veel nieuwe mogelijkheden. Hij kan het nieuwe FD.nl persoonlijk maken met behulp van tags, maar hij kan ook de keuze overlaten aan de redactie. Verder zijn er gerichte alerts en worden artikelen verrijkt met relevante infographics, sociale media, beeld en video.
De belangrijkste stap is dat de gehele redactie  sinds de introductie van de vernieuwde site web first werkt. Van Wiechen: ‘Een journalist bewaart zijn nieuws niet meer voor de krant, maar publiceert meteen. Dat is een wezenlijke verandering, waarmee de site nog veel relevanter is geworden.’

Het hele interview met Eugenie van Wiechen is te lezen in de nieuwe editie van Adformatie die vrijdag uitkomt. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie