Louis van Gaal gebruikt Google Glass voor WK-trainingen Oranje

Bondscoach en zijn technische staf zetten videoanalyse-app in.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De KNVB en het Nederlands elftal zetten Google Glass met videoanalyse-app in tijdens de trainingen voor het Nederlands elftal in Hoenderloo.

De inzet van de technische hulpmiddelen is een gevolg van de samenwerking tussen de voetbalbond en Triple IT, het bedrijf van oud-schaatser Ben van den Burg. Ze onderzochten op welke wijze interactieve technologie bij kan dragen aan de voetbalsport. De eerste oplossingen met wearables en virtual reality zijn ontwikkeld, getest en worden nu in aanloop naar het WK toegepast voor de training van de Nederlandse spelers.  

Max Reckers, Video-analist bij de KNVB: ‘Louis van Gaal staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak. Die mentaliteit stelt ons in staat om verder te gaan dan andere teams.’  In eerste instantie zal keeperstrainer Frans Hoek de bril dragen tijdens de trainingen van de nationale ploeg.

Realtime

Door de inzet van de Google-bril en de app zijn de Oranje-coaches al tijdens de training in staat de realtime-videobeelden van spelsituaties te bekijken en analyseren. Doorgaans gebeurt dat achteraf, maar nu is het mogelijk dit ‘handsfree’ op het veld te doen.

Ook wordt er een interactieve simulatie- en analysetool ontwikkeld die gebruik maakt van virtual reality. Dankzij de zogenoemd Oculus Rift zijn eerdere spelsituaties oneindig te herbeleven. Met deze bril is het voor de spelers alsof zij op het veld staan. Ze  kunnen situaties hiermee terugkijken, vanuit een ander perspectief ervaren of alternatieve acties simuleren en zo hun eigen spel en keuzes verbeteren.

Weten en voelen

Ben van der Burg, Commercieel Directeur bij Triple IT: ‘Grondige analyses zijn heel belangrijk in de sport. De KNVB is er al heel ver in en wij mogen ze helpen om dit verder te verbeteren. Nu kun je met digitale middelen niet alleen weten wat je anders moet doen, maar het ook voelen. Door deze ervaring leer je sneller en is de kans op succes groter.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie