RAI Amsterdam gaat in de ketchup business

Faïllissement V&D leidt indirect tot lancering eigen food productlijn.

Als gevolg van het faïllissement van V&D had een prachtige partij Rooie Sien-tomaten voor La Place, horecapartner van de RAI, ineens geen bestemming meer en dreigde in de afvalcontainers te verdwijnen. Dit leidde tot een telefoontje van Stadskwekerij Osdorp met Rientz Mulder (foto links), manager Keuken bij de RAI én bedenker van het regionale cateringconcept &;Hartverwarmend Amsterdam&;, met de vraag of de Amsterdamse beursorganisatie wellicht interesse had om de tomaten over te nemen en zo voedselverspilling tegen te gaan.

Mulder zag wel mogelijkheden en ging aan de slag, daarbij geholpen door Wil Abma, een bekende smaakmaker in de culinaire wereld en adviseur van Stadskwekerij Osdorp. Met de keukenbrigade van de RAI, die werkt in de keukens onder de begane vloer van het beursgebouw en die zich daarom de Basement Chefs noemen, ging hij aan de slag met het bedenken van recepten.

Dit resulteerde in de ontwikkeling van een eigen food productlijn die vandaag werd gepresenteerd tijdens een bijzonder smakelijke lunch in een leegstaande hal in het RAI complex, waar de bedenkers tekst en uitleg gaven over de innovatie. Naast ketchup van Rooie Sien-tomaten, bestaat de food productlijn op dit moment uit &;basilicum olie&; en &;rode appel azijn&;. Het gaat om &;eerlijke producten&; die, conform het no-nonsense imago van de Basement Chefs, zijn gemaakt van regionaal geteelde producten en gegarandeerd géén kunstmatige toevoegingen bevatten. 

Ketchup, Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar zijn vanaf nu te proeven in de horeca van RAI Amsterdam en zullen tijdens evenementdagen te koop zijn in het Grand Café van RAI Amsterdam. Online bestellen kan ook via. Voor de RAI is de lancering van de food productlijn een manier om zich te onderscheiden in de beurswereld.

Voor de toekomst zien de makers mogelijkheden voor het uitbreiden van de foodlijn met aanvullende producten. De kans dat ketchup met het label Basement Chefs in het supermarktschap komt te staan, is echter klein. Door het ambachtelijke productieproces en het ontbreken van kunstmatige conserveringsmiddelen zou de houdbaarheid daarvoor te kort zijn, wist Mulder te vertellen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie