Premium

Recma: Mindshare in Nederland 'dominant'

Mindshare (GroupM) torent in Nederland ver boven de rest uit, volgens het rapport.

In het rapport van  dat deze maand verscheen staat Mindshare wederom bovenaan. Recma brengt drie keer per jaar een dergelijk rapport uit met een beoordeling van mediabureaus wereldwijd en per land. Het gaat daarbij wel om bureaus die onderdeel zijn van een netwerk/holding.

In november heeft Mindshare als enige de hoogst mogelijke kwalificatie ontvangen: Dominant. Mindshare staat met 21 punten ver boven de rest. Met de kwalificatie &;high&; staan MediaCom (GroupM) en Initiative (Mediabrands) op een gedeelde tweede plaats (15 punten). Ook Havas Media en Mediabrands&; UM (13 punten) worden als &;high&; beoordeeld. Dat geldt ook voor MEC (GroupM, 12 punten).

Mindshare CEO Ruud de Langen zegt dat de hoge score &;niet alleen voortkomt uit volume, maar ook door digitaal profiel en new business wins. Zelf vind ik dit een hele mooie beloning voor de continue kwaliteit die we weten te brengen met een fantastisch team. Er kwamen dit jaar zes klanten bij (Lexa kwam terug). Er ging geen klant weg.&;

Internationaal wint Carat
Carat werd opnieuw uitgeroepen tot het beste Global Media Agency Network. Het Dentsu Aegis Network bureau is daarmee voor de vierde maal op rij bekroond met deze topnotering. MediaCom is wereldwijd tweede, voor OMD.

Recma evalueert de mediabureaus op basis van 16 tot 19 criteria, met inbegrip van new business, business retentie, awards, talent en middelen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie