Telegraaf wil schadevergoeding Staat om omroepgegevens

TMG heeft een juridische procedure aangespannen tegen de Staat, omdat omroepen in het verleden ten onrechte het uitbrengen van programma-informatie hebben willen tegenhouden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Telegraaf wil nu een schadevergoeding afdwingen. Een woordvoerder van TMG bevestigt aan dat het uitgeefconcern een procedure is gestart om te kijken of er sprake is van onrechtmatig handelen. Die procedure loopt sinds juli vorig jaar.

Barent Momma, ceo bij Bindinc, uitgever van omroepbladen, zei vandaag in BNR Mediazaken dat de zaak eigenlijk al sinds eind jaren ’90 loopt, toen de Telegraaf nog TrosKompas uitgaf. &;Dat was een lucratieve deal voor ze, maar de Tros ging dat uiteindelijk zelf doen en vanaf dat moment wilde de Telegraaf een eigen tv-gids.&;

Volgens Momma loopt de schadevergoeding waar TMG met terugwerkende kracht aanspraak op wil maken, op tot zo&;n 80 miljoen euro.

Tegelijkertijd loopt er ook nog de zaak over het publiceren van tv-gegevens. Omroepen mogen De Telegraaf op basis van de auteurswet niet verbieden om programmagegevens te publiceren, oordeelde het gerechtshof in Amsterdam  in een tussenvonnis. 


Volgens Momma wil de Telegraaf helemaal geen eigen programmagids uit te brengen, want &;er zijn al 14 omroepgidsen in een fors dalende markt&;.  De TMG-woordvoerder meldt dat het nog te vroeg is om te zeggen of er wel of geen eigen tv-gids komt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie