Whatsapp terug, Telegram en Snapchat verliezen

Whatsapp blijft verreweg de meest populaire messaging-app. De gedoodverfde opvolgers Telegram en Snaphchat zijn op hun retour.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In de maandelijkse lijst met de 100 meest populaire online apps en websites op mobiele devices, de Wakoopa Mobile Top 100, bezet Telegram in mei de 65e plaats en Snapchat de 85e plaats. Voor Telegram betekent dit een daling van tien plaatsen, voor Snapchat een verlies van drie. 

Ondertussen heeft WhatsApp de groei weer te pakken. Naast Facebook is dit de meest populaire app in Nederland. Meer dan de helft (55,8%) van de Nederlands maakt gebruikt van de app, 3% meer dan de voorgaande maand.

Messaging-apps zijn vooral populair bij mannen, zo blijkt uit de ranglijst. Vrouwen maken niet alleen minder gebruik van de genoemde platformen, ze verlaten deze ook eerder voor andere. Zo verloor Telegram in mei bijna 40% van zijn Nederlandse vrouwelijke gebruikers ten opzichte van de voorgaande maand.  

De ranglijst is gebaseerd op een meting onder een TNS Nipo panel van vijftienhonderd Nederlanders die de &;passive measurement software&; van Wakoopa hebben geïnstalleerd. Maandelijks publiceert meest gebruikte apps en mobiele websites. Hierbij wordt het unieke bereik, zowel relatief als absoluut, en de kenmerken van de gebruikers gerapporteerd.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie