Premium

Wifi-camper van Telfort zorgt voor internet in de file

Telecombedrijf wil imago veranderen met on-the-spot-vertising

Telecombedrijf Telfort reed vorig weekend met een wifi-camper over de snelwegen richting Frankrijk. Tijdens het drukste weekend op de Route du Soleil moest deze bus zorgen voor gratis internet. Je ziet een filmpje van de campagne op de Facebookpagina van Telfort.

On-the-spot-vertising

De campagne is onderdeel van de . Dit houdt in dat het Telefort de hele zomer naar plekken gaat waar vakantiegangers komen en daar een relevante boodschap verspreidt. Zo geeft het bedrijf ook tips via Flitsmeister, op vliegtickets en op reclamemasten bij grensovergangen.

‘De wifi-camper is een extreem voorbeeld’, vertelt directeur Onno van der Poel. ‘Het doel is om op de juiste plek, op het juiste moment met een relevante boodschap te komen.’

Tips

De Telfort-camper stond in de file naar Frankrijk en zond in een straal van 300 meter gratis wifi uit. Daar kon iedereen gratis gebruik van maken. Verder gaf Telfort tips over smartphonegebruik op vakantie.

Kwaliteit boven kwantiteit

‘Deze pr-stunt had natuurlijk niet zo’n groot bereik’, zegt Van der Poel. ‘Maar het is wel een relevante boodschap op een heel relevant moment. Bij on-the-spot-vertising is de kwaliteit van de actie belangrijker dan de kwantiteit. Met de wifi-camper voldeden we precies aan de behoefte van de consument op dat moment. We hebben uiteindelijk toch voor heel wat blije gezichten en rustige kinderen op de achterbank gezorgd.’

Imago

Hij vertelt verder dat de actie onderdeel is van een nieuwe strategie om het imago van Telfort te veranderen. Van der Poel wil dat Telfort gezien wordt als een merk dat je op de hoogte houdt van tips over techniek en telecom.

Telfort is niet het enige telecombedrijf dat Nederlanders op zoekt tijdens hun reis naar Frankrijk.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie