Winkels Polare tijdelijk dicht

Boekwinkelketen Polare sluit vanaf morgen haar winkels tijdelijk 'met het oog op een strategische heroriëntatie'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Polare-organisatie vindt dit noodzakelijk om het voortbestaan van de keten veilig te stellen, zo meldt Polare-directeur Jan van de Wouw. De maatregel wordt genomen ondanks de recent hervatte levering door CB (het voormalige Centraal Boekhuis). De hernieuwde overeenkomst biedt geen structurele oplossing. &;Wij nemen deze stap niet alleen om onze belangen maar ook die van onze leveranciers veilig te stellen. Wij werken er hard aan om onze winkels snel te kunnen heropenen.&;

De tijdelijke sluiting geldt alleen voor de 20 Nederlandse vestigingen en de webshop van Polare. De Nederlandse outlet stores en de acht Belgische vestigingen van Polare blijven geopend.

Twee weken geleden bleek dat Polare terecht was gekomen. 

Een tijdelijk verruimde kredietregeling zou Polare in staat stellen om vanaf mei 2014 weer zwarte cijfers te realiseren. Polare presenteerde haar partners daarom &;verschillende scenario’s&; waarmee de relatief korte financieringsperiode kon worden overbrugd. Geen van de scenario’s is uiteindelijk geaccepteerd. 

In een persbericht meldt de boekenketen: &;Tijdens de gesprekken besloot CB daarentegen om eenzijdig haar leveringen aan de winkels te staken. Dit veroorzaakte een periode van onrust en onzekerheid onder medewerkers, uitgevers, media en de consument. Teneinde de impasse te doorbreken zag Polare zich genoodzaakt akkoord te gaan met een verdere inperking van de kredietregeling. Ondanks de vervolgens hervatte bevoorrading meent Polare dat de ontstane situatie onvoldoende toekomstperspectief biedt. Polare kiest nu voor een tijdelijke sluiting van haar Nederlandse winkels. Daarmee worden de belangen van de leveranciers beschermd.&;

Bronnen meldden twee weken geleden al aan Adformatie dat Polare boekuitgevers zou hebben gevraagd om een bijdrage. Maar de uitgevers hebben dit geweigerd.

Momenteel is Polare in gesprek met geïnteresseerde partijen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie