Meer Nederlanders steeds langer online

De internetpopulatie is in 2007 is gestegen tot meer dan 11 miljoen mensen van dertien jaar en ouder. Dat is een groei van 7 procent ten opzichte van 2006.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Stichting Internetreclame () maakt dat vandaag bekend. De gemiddelde surftijd steeg in dezelfde periode met 8 procent van 5,9 uur naar 6,4 uur per week. Dat is bijna een vol uur per dag. Internet is hiermee na radio en televisie het derde medium als het gaat om tijdsbesteding aan media.

De cijfers zijn afkomstig uit de Establishment Survey die elk half jaar door Intomart GfK wordt uitgevoerd in opdracht van Stir. Hieruit blijkt verder dat het pc-bezit verder is toegenomen van 79 naar 85 procent en dat steeds meer mensen op het werk toegang hebben tot internet. Een jaar geleden was dat 34 procent, in 2007 had 38 procent op het werk online toegang.
De groei van de internetconsumptie is ook terug te zien in de metingen die Stir verricht ten behoeve van het online bereiksonderzoek. In deze zogenaamde Webmeter werd in een jaar tijd een groei gerealiseerd van ruim 60 procent in het aantal gemeten websites. Bovendien nam het aantal gemeten bezoeken aan de STIR-websites toe met 35 procent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie