NAM haalt vacature PR-medewerker Aardbevingen offline, ‘met dank aan SP’

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een vacature voor PR-manager Aardbevingen in Groningen weer van de site van Villamedia gehaald.

Over de vacature ontstond ophef nadat SP-Kamerlid Paul Ulenbelt bekendmaakte te willen solliciteren op de baan: ‘De gaswinning omlaag naar een veilig niveau en stoppen met het in de weg zitten van Groningers. Dus die baan krijg ik vast’, aldus Ulenbelt.

Eigenlijk bedanken

Volgens een woordvoerder van de NAM, een dochteronderneming van Shell, heeft het offline halen van de vacature echter niets te maken met de actie van het SP-Kamerlid. Er zouden zich inmiddels voldoende kandidaten hebben aangemeld.

Andere kanalen

‘De aandacht voor de vacature na de opmerkingen van de SP is enorm gestegen. We mogen de partij eigenlijk bedanken aties’, aldus de NAM-woordvoerder. 

Tegen Nu.nl verklaarde de NAM eerder dat er &;via andere kanalen wordt gezocht naar een geschikte kandidaat&; .

Of de procedure om de vacature eerder dan gepland offline te halen normaal is bij NAM, durft de woordvoerder niet te zeggen. &;Dat weet ik niet, daar gaat de HR-afdeling over.&

(Tekst gaat verder onder tweet)

De NAM stelt in de advertentie dat de ‘license to operate’ onder groeiende druk staat door de aardbevingen in Groningen. Het wil een andere manier van communiceren opzetten.

Het vertrouwen van bewoners en betrokkenen moet worden herwonnen en de goede naam van NAM weer hersteld, aldus de tekst in de advertentie.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie