VrijMiBlog #15: de wekelijkse social media update

Over veel nieuwe Facebook ontwikkelingen, de mogelijkheid om uit te vinden wie je échte vrienden zijn en een Instagram-update.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Facebook zit alles behalve stil

Wellicht heb je het niet eens opgemerkt, maar Facebook heeft zijn  afgelopen week veranderd. Het kenmerkende blauw bleef in tact, maar het lettertype werd een tikkeltje dunner en de klassieke &;a&; onderging een facelift. Volgens Facebook’s creative director Josh Higgins moet het &;nieuwe&; logo Facebook vriendelijker en meer benaderbaar doen overkomen. 

De logo verandering is niet het enige designtechnische detail dat werd /how-we-changed-the-facebook-friends-icon-dc8526ea9ea8">gewijzigd. Zo heeft de vrouw een prominentere plek gekregen in het ‘Friends’ en ‘Groups’ icoontje. Reden voor deze verandering is volgens Facebook&;s design manager Caitlin Winner het feit dat in het oude icoon de vrouw in de schaduw van de man stond. Ook bij Facebook werd het dus hoog tijd voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen!

Maar er is meer. De social media gigant gaat een &;floating video player&; introduceren. Met deze floating video player kunnen gebruikers een video losmaken van hun timeline en de video op een andere plek in het browserscherm afspelen. Dit betekent dat je dat filmpje waarin een kat een supermanpak draagt en ondersteboven op een waterscooter cruised kunt afspelen terwijl je de statusupdates van je vrienden checkt. Een zwaar handige feature als je het ons vraagt.

 

Deze nieuwe feature past helemaal in Facebook’s opmars naar online video dominantie. In april maakte Facebook bekend dat het garant stond voor 4 miljard (!) video views per dag. Sindsdien zijn er diverse maatregelen getroffen om dit aantal te verhogen. Zo neemt Facebook’s algoritme nu ook de speelduur van video content mee en is er een video advertising partnership geïntroduceerd. Wij kijken hier niet van op, want  concludeerde dat online video de snelst groeiende advertising categorie is die groeide tot $10.9 miljard in 2014 en die met 29% per jaar zal groeien tot 2017.

Find out who your real friends are

Ben je wel zo interessant als je denkt dat je bent? Met deze nieuwe  kom je erachter! De app maakt een lijst van je huidige Facebookvrienden en houdt bij wie jou verwijdert als vriend. Of dit goed is voor je ego weten wij niet, maar we vonden wel dat we je op de hoogte moesten stellen ;).

InstaResolution

Ook die andere social media gigant deelde deze week interessant nieuws. Instagram uploadt foto’s tegenwoordig in een 1080 x 1080 in plaats van 640 x 640 resolutie. Vanaf nu zijn dus die gymselfies, festival grouppics en kiekjes van je maaltijd nóg beter te bewonderen.

 

Dat was &;m weer. Wij gaan het weekend vieren en hopen dat jullie dat ook op een fijne manier doen. Tot volgende week!

Deze bijdrage is geschreven door social media bureau .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie