Premium

Abonneren op YouTube voor live tv

YouTube introduceerde dinsdag YouTube TV, waarop je tegen betaling 40 Amerikaanse zenders kan ontvangen.

ABC, CBS, Fox en Disney: tegen betaling van 35 dollar per maand streamt YouTube deze zenders op de apparaten naar keuze. Ook krijgt de kijker YouTube Red Originals, met originele series en films van het al bestaande betaalkanaal. Verder kan je ook zo veel programma's opnemen als je wilt, want de opslagruimte is onbeperkt.

Het wordt een soft launch in de States, want het grootste videoplatform ter wereld gaat eerst van start in een aantal grote Amerikaanse steden. De vraag is of de dienst in de nabije toekomst op grotere schaal verkrijgbaar is, bijvoorbeeld ook hier.

Datastrategie
YouTube wil met wat het weet van de abonnee ook programmasuggesties gaan geven. Netflix past deze datastrategie ook toe.

Apple zou ook in onderhandeling zijn geweest met de Amerikaanse kabelbedrijven en tv-netwerken, maar zonder succes. YouTube had ook niet bij iedere media-eigenaar beet. Met Time Warner werd bijvoorbeeld geen overeenkomst bereikt over doorgifte van HBO en CNN.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie