Eigenaren Heinz nemen Kraft Foods over

De overname zal leiden tot een fusie van de Amerikaanse fast movers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De eigenaren van voedingsmiddelenfabrikant Heinz nemen het - eveneens Amerikaanse - Kraft Foods over. De bedrijven zullen fuseren. De overname werd vandaag bekend gemaakt door Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, en het Braziliaanse 3G. Berkshire en 3G denken door de fusie zo&;n anderhalf miljard dollar aan kosten te kunnen besparen.

De jaaromzet van Heinz en Kraft opgeteld bedraagt 25,5 miljard euro. (Ter vergelijking, Unilever heeft een omzet van 48,8 miljard euro.)

Brands
Het huidige Kraft Foods ontstond na een afsplitsing van levensmiddelenbedrijf Mondelez in 2012. Kraft richt zich op de Amerikaanse markt, terwijl Mondelez internationaal actief is. Beide bedrijven voeren het ook in Nederland verkochte smeerkaasmerk Philadelphia.

Heinz kent een breder merkportfolio in ons land. Naast de ketchup is Heinz in Nederland eigenaar van Honig, Brinta, De Ruijter, Venz en Roosvicee.

Nieuwe naam
Kraft Heinz Company, zoals de nieuwe onderneming gaat heten, komt onder leiding te staan van Heinz-topman Bernardo Hees. Zijn collega John Cahill van Kraft Foods wordt vicevoorzitter van de raad van bestuur en wordt daarnaast verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf.

Bron: ANP

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie