UPC en Ziggo verliezen klanten

UPC leverde vorig jaar in totaal 11.000 en Ziggo 15.000 diensten als internet en televisie minder aan klanten dan een jaar eerder.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

UPC leverde vorig jaar in totaal 11.000 diensten als internet en televisie minder aan klanten dan een jaar eerder. Bij Ziggo vertrokken er sinds eind vorig jaar 15.000 klanten. Dat bedrijf telt sinds 11 november mee in de cijfers van de multinational. Als Ziggo en UPC over heel 2014 gecombineerd worden, was er sprake van een toename met 31.000 verkochte diensten. Dat meldde eigenaar Liberty Global vrijdag. (Bron: ANP)

De in Nederland behaalde omzet steeg vorig jaar met meer dan 20 procent naar 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro). Volgens Liberty Global blijven de marktomstandigheden in Nederland uitdagend en zijn concurrenten, zoals KPN, zeer actief met promoties en marketing.

De totale omzet van Liberty Global nam vorig jaar met ruim een kwart toe, tot 18,3 miljard dollar. Het bedrijf van de Amerikaanse miljardair John Malone boekte daarop een nettoverlies van 647 miljoen dollar. De operationele winst nam met 11 procent toe tot 2,2 miljard dollar.

Het bedrijf leverde eind vorig jaar 56 miljoen producten als internet en televisie aan ruim 27 miljoen verschillende klanten. De totale verkoop van zijn diensten steeg daarmee met ruim 16 procent, vooral dankzij de overname van Ziggo.

dat JWT Amsterdam (eerst het bureau van UPC), het bureau van Ziggo wordt. DDB & Tribal verliest door de fusie het Ziggo-account. 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie