Webpower koopt tech-start up Science Rockstars

Overname om persoonlijke marketing op basis van rijke individuele dataprofiel te verbeteren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Email marketing automationbureau Webpower heeft de Nederlandse startup Science Rockstars overgenomen. Science Rockstars richt zich op intelligente data-oplossingen en persuasion profiling marketing. Met de overname van Science Rockstars haalt webpower de technologie en kennis  op het gebied van persuasion profiling (ook wel PersuasionAPI) in huis. Persuasion profiling is het in kaart brengen van de ‘overtuigingsstijl’ waar klanten meest ontvankelijk voor zijn. Van elke klant wordt geanalyseerd hoe deze reageert op de ontvangen content, waardoor de messaging naar diegene gericht aangepast worden.

Science Rockstars heeft het persuasion profiling-proces geautomatiseerd met algoritmen. Deze aanpak is in middels eigen onderzoek op de universiteit van Eindhoven en Stanford universiteit ontwikkeld.  Het resultaat: verhoging van de conversie met 5 tot 10 procent en een algehele groei van het engagement. Science Rockstars heeft onder meer Wehkamp, V&D, Vente Exclusive en Centraal Beheer als klant.  Webpower heeft klanten zoals Heineken, de Nederlandse Publieke Omroepen en Alibaba. Persuasion profiling sluit volgens het bureau naadloos aan op het doel van webpower: persoonlijke marketing op basis van rijke individuele dataprofielen.

Jacco Bouw (CEO Webpower): “Deze overname betekent voor ons een nieuwe stap in onze missie om met persoonlijke, in data gewortelde marketing optimale conversie te behalen. De kennis en technologie van Science Rockstars is een grote verrijking, met name op het gebied van persuasion profiling. Met deze vernieuwende wijze van profiling en hierdoor nog persoonlijkere online marketing, kan webpower haar klanten verder ondersteunen om 1-op-1 marketing op een eenvoudige wijze echt mogelijk te maken.&;

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie