MWC: gamification van de mainstream

Mark Peerdeman en Anette Schouls (Service2Media) zijn op de Mobile World Conference en zien onder meer een Aziatische voorloper van Google's Glass.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

' De derde dag van MWC. De ‘Dutch Mobile Networking Event’, de Nederlandse netwerkborrel gisteravond in Bar Loud Studio was een succes. Na een korte opening door Patricia van Bentum, hoofd Economische Zaken van de Nederlandse Ambassade te Madrid en Jasper van Dorrestein, directeur Nederlands Business Support Office Barcelona kon een bont gezelschap van pers, bezoekers en exposanten van MWC en andere geïnteresseerden op een informele manier persoonlijk kennis met elkaar maken.

Aansluitend aan DMNE ging een klein gezelschap naar de exclusieve Service2Media afterparty in de Eclipse bar van Hotel W. Grappig om te zien dat de Koreaanse zanger Psy, bekend van de muziekhit Gangnam Style, ook aanwezig was in de club. We zijn erg benieuwd naar de Facebook foto’s die ongetwijfeld her en der op zullen duiken.

Games en gadgets
Er zijn flink wat nieuwe gadgets te zien op de beurs dit jaar. Een virtual reality bril bijvoorbeeld als een soort Aziatische voorloper van Google’s Glass. Als je de bril draagt zie je de app store in drie dimensies voor je geprojecteerd in de echte wereld. Je kiest een app door deze ‘in de lucht’ aan te raken. Als je naar de grond kijkt zie je de kaart van Google maps voor je.

Een andere gedemonstreerde toepassing is het gebruik van 3D technologie bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd. Wil je bij het komend WK voetbal de replay van de goals zien vanuit het perspectief van de keeper of de bal? Door deze technologie kan het.

Naast de hoge performance voor bovengenoemde 3D toepassingen worden ook voor de wat meer traditionele toepassingen de gebruikerservaring, interactie en applicatierespons steeds belangrijker. Een zeer belangrijke factor voor het succes van een app is user engagement. De meer innovatieve bedrijven zien dit in. Naast bedrijven die versnellingstechnologie aanbieden om specifieke HTML5 performance wat op te peppen zijn er ook veel bedrijven die oplossingen bieden voor het genereren van native apps voor meerdere mobiele platforms.

Barcelona laat zich vandaag trouwens van een vriendelijker kant zien. Het weer is stukken beter en zowel de bezoekers als het openbaar vervoer hebben zich ingesteld op de grote doorstroom in de ochtend en avond. Natuurlijk, het is druk, maar alles loopt nu redelijk soepel. Nu het einde van de show nadert is de spanning gebroken en wordt alles wat gemoedelijker.

Mark Peerdeman en Anette Schouls waren vanaf maandag op MWC, lees de updates en op MobileMarketing.nl

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie