Peter Drent PR director Etcetera en Red Urban

Peter Drent gaat reclamebureaus Etcetera en Red Urban helpen aan meer (social) PR in merkcampagnes.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Peter Drent (33) wordt verantwoordelijk voor de (social) PR-activiteiten van Etcetera en Red Urban en gaat klanten PR-matig ondersteunen.

Drent komt van Wisse Kommunikatie waar hij de afgelopen zes jaar senior PR consultant was.

Etcetera en Red Urban begoren tot de eerste Nederlandse reclamebureaus die actief inzetten op de integratie van (social) PR binnen de merkcampagnes van klanten.

Twee jaar geleden is binnen deze bureaus de Social Club opgericht, waarmee werd ingespeeld op het toenemende belang van ‘social’ binnen merkcampagnes. Met de oprichting van de Social Club werd ook direct invulling gegeven aan een verdere integratie met (social) PR door de aanstelling van een PR Director. Drent neemt deze rol nu over van Rutger Huizenga, die inmiddels hoofdredacteur is van online platform wtf.nl.

&;Traditionele reclamecampagnes waarin de integratie met (social) PR ontbreekt zijn ten dode opgeschreven,&; zegt Drent: &;Binnen Etcetera en Red Urban is daarom in de afgelopen twee jaar de basis gelegd voor een meer geïntegreerde aanpak van merkcampagnes vanuit verschillende disciplines, waaronder ook PR. Vaak wordt bij een campagne aan het eind van een traject pas nagedacht over PR. Een gemiste kans, omdat PR bij uitstek geschikt is om voorafgaand aan een campagne de juiste context te creëren. Bovendien stelt het merken en bedrijven in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Door de PR Director al in de conceptfase bij het proces te betrekken, zijn we in staat de impact van campagnes – met name in de earned media – aanzienlijk te vergroten. Wij geloven dat we hiermee ook in de toekomst spraakmakend effectief kunnen zijn.&;

Etcetera en Red Urban ondersteunen AkzoNobel, Bolletje, Deezer, Ditzo, Reaal, Schiphol en TNT  nu al op het gebied van PR.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie