Brand New China (deel 2) : 8 onmisbare producten op wereldreis

Samen met Maren Striker reis ik met de auto van Shanghai naar Rotterdam, met enkel Chinese merken in de kofferbak. Wat hebben we ingepakt en is dat voldoende voor de komende 3 maanden?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Welke Chinese producten zijn onmisbaar voor een reis door landen als China, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran?

In een jaar van voorbereiding zijn we opzoek gegaan naar de Chinese spullen – en sponsors - die we nodig hebben tijdens onze reis. Hierbij een top 8 (geluksgetal in China) van de meest onmisbare Chinese producten die we bij ons hebben. Aan het eind van de reis laten we weten of de producten het overleefd hebben.

Ozark tent

We komen door de mooiste natuur. Van de hoogste bergen, heetste woestijnen, tot eindeloze steppes. Dan is het zonde om elke dag in een hotel te liggen.
Als Nederlanders kiezen we liever voor een tent. Een Chinees zal je overigens (nog) niet snel in een tent vinden.
Ozark is een Chinees merk en tot nog toe alleen actief op de Chinese markt. Het merk is echter opgericht door een Zwitser. Hij probeert sinds 1996 Chinezen aan het kamperen te krijgen met Ozark’s outdoor gear.

Huawei Tenda

Niet gesponsord gekregen, maar het product komt wel van onze smartphone sponsor Huawei. Een device die kabel internet omzet naar WiFi. Onmisbaar in hotelkamers in minder WiFi-minded gebieden in Centraal-Azië. Omdat onze sponsors de nodige foto’s en video’s verwachten, is internet onze slagader.
Nu hopen dat de internetsnelheid in Oezbekistan het toelaat om HD video’s te uploaden.

Lotway Inverter / Omvormer

We maken lange dagen in de auto. Het is tenslotte meer dan 20.000 kilometer van Shanghai naar Rotterdam.
En hoewel de omgeving schitterend is om naar te kijken, is het handig om de video’s alvast te editen terwijl de ander rijdt.
Dat doen we door onze Lenovo laptops op te laden met onze 12 naar 220 volt omvormer van het Chinese Lotway. Er is dus geen excuus om niet elke dag een paar uur te ‘werken’.

Nietmachine

We beseften dat dit geen vakantie is, maar een gesponsorde reis, toen we een nietmachine inpakte. Onze Chinese sponsors houden graag alles bij.
Elke uitgave bonnetje, kilometer stand, temperatuur wisseling, benzine verbruik tot route verandering moet bijgehouden worden.
Dan is het handig als je soms even wat aan elkaar kunt nieten. Dat wij (of onze sponsors?) enorme nerds zijn, moge duidelijk zijn.

AEE S71 Camera

We hebben beiden een AEE camera in onze zak. Hiermee leggen we op video vast wat er elke dag gebeurd.
Het product heeft hetzelfde formaat, dezelfde kwaliteit en dezelfde prijs als de bekende GoPro camera’s.
Echter gaan de batterijen van onze AEE camera’s 50% langer mee en komen ze standaard met een scherm aan de achterkant zodat je ziet wat je schiet.
Het enige dat AEE mist, is een sterk merk. Om daar verandering in te brengen waren ze erg enthousiast om deel te nemen aan dit project.

ATA

Naar ons weten is er nog niet eerder een westerling in een auto met Chinees kenteken de grens van China naar Kazakhstan overgestoken.
Simpelweg omdat hiervoor een Chinese ‘Carnet de Passage’, een ATA, nodig is wat alleen Chinese bedrijven kunnen ontvangen. Wij hebben dit dankzij onze auto sponsor BYD kunnen regelen.
Dit document geeft aan dat onze Chinese BYD auto ook weer terugkomt naar China, en niet geëxporteerd wordt.
We moeten wel de auto binnen een paar maanden terug op een boot richting China hebben.

Huawei Ascend P7

Omdat we vrienden, familie en vriendin voor 3 maanden achterlaten zijn we verknocht aan onze Chinese smartphone.
Huawei gaf ons beiden een Ascend P7. Hoewel bereikbaarheid met name aan lokale operators zal liggen, hebben we in ieder geval een goede smartphone voor het maken van selfies and groefies (group selfies) en het gebruiken van WeChat, de Chinese variant van What’s App.

BYD F5 Suri

Dit lijstje kon niet compleet zijn zonder onze auto: een BYD F5 Suri. Helaas benzine-gedreven omdat er niet genoeg oplaadpunten langs onze route zijn.
Echter staat het merk BYD bekend om zijn hybride en elektrische auto’s. De bussen op Schiphol zijn al van BYD, en binnen 2 jaar zal BYD de Europese markt betreden met hybride personen auto’s.
BYD is het snelst groeiende Chinese automerk, en staat toepasselijk voor ‘Build Your Dreams’.

Tijdens de reis bericht ik wekelijks op Adformatie over de reis met een video aflevering. Ben je enthousiast, volg ons dan ook op Facebook:

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie