Dag 1 van de Nationale Museumweek: Middelburg

Op de Markt begint de 'Magical Mystery Tour der Schoone Kunsten'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

door Patrick Roubroeks

Ik sta op de Markt in Middelburg. Vandaag start de  die wij met Xsaga in opdracht van de Museumvereniging mogen voltooien.

De komende zeven dagen plaatsen we een bijzonder pronkstuk uit de vaderlandse kunstcollectie in het volle licht van de schijnwerpers. Het idee: het publiek in Nederland mag weten welke fantastische museumschatten er bij hen uit de buurt te bewonderen zijn: het ‘echte goud’ is dichterbij dan je denkt!

Daarom sta ik vandaag naast Eva. Zo groot en zo enorm goud lijkt Eva op een geweldige prijs die wij kennen uit de Amerikaanse filmindustrie. Maar deze Eva is een idiosyncratisch vergroot ivoren mesheft dat in zijn oorspronkelijke vorm niet groter is dan 8 centimeter. Dagelijks is dit pronkstuk uit de collectie te zien in het Zeeuws Museum. Trots en 10 meter hoog staat Eva vandaag te stralen op de Markt. Je kunt vandaag nog komen kijken en bent van harte welkom in het Zeeuws Museum in Middelburg.

 

 


Patrick Roubroeks is creative director en mede-oprichter van Xsaga, mede-verantwoordelijk voor de campagne &;Ons echte goud&;  van de Nationale Museumweek.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie