Economische revolutie door 'Collaborative Consumption'

In mijn vorige blog over de deeleconomie heb ik een korte impressie gegeven van de ShareNL Meet Up. Nieuwe ontwikkelingen in de huidige deeleconomie draag ik een warm hart toe.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

van onderzoeksbureau Nielsen toont aan dat de share economy een economische revolutie met impact kan gaan worden. Consumenten vinden het niet erg om hun eigendommen te delen, het liefst voor geld, met anderen.

Naast Snappcar en Peerby wordt vaak aangehaald als het klassieke schoolvoorbeeld dat kenmerkend is voor het delen. In deze blog enkele internationale AirBnB lookalikes. Het rijtje lijkt onuitputtelijk. Alles wordt gedeeld: gereedschap, gadgets, keukenspullen, auto’s, huisdieren maar ook het volgende:

Uit eigen ervaring weet ik dat de diverse social media kanalen hierin een grote rol spelen. Voordat ik iets deel check ik altijd eerst even de Facebook, Twitter en Linkedin profielen. En onderschat niet de kracht van reviews. Met het oog op toekomstige deelacties is het geven van reviews van belangrijke waarde voor deelnemers.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
rayna
<a href="http://www.injectionmoldingplastic.com/">professional injection mold manufacturer</a>
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie